Založ si blog

Veľká čierna debna v obývačke

Kto by ju nepoznal? Všadeprítomná, vševediaca. Každodenne na nás bliká svojimi svetielkami. Vlastným menom televízia. Od svojho vzniku prešla mnohými zmenami. Spočiatku to bola iba privilégium nóbl rodín. Postupne sa svojou iniciatívou a dravosťou pretlačila takmer všade. Stopy to nezanechalo ani na jej výzore. Z malého tučnučkého čuda sa stala super štíhla debna, bez ktorej si nikto z nás nevie predstaviť svoj život. Keďže televízia je ženského pohlavia, tak ako správna žena, aj ona ma svoje „nálady“. Jednými milovaná, inými nenávidená.

Celou svojou silou sa nás snaží odbremeniť od celodenných  ťažkostí, spríjemniť nám sladké chvíle nič nerobenia, ba dokonca nás aj o niečom poučiť. No nie vždy sa jej to podarí. Ba ešte viac nás rozruší. Existuje množstvo kanálov, ktoré nám ponúkajú programy pre obidve pohlavia, pre rôzne vekové kategórie, príslušníkov rôznych národov, etník, skupín. Každý si nájde svoje. Táto dnes už „dospelá dáma“  na Slovensku svojim vývinom zaostala o pár rokov dozadu oproti iným krajinám. Televízne spoločnosti na Slovensku sa snažia preniesť reálny život obyčajných ľudí do našich obývačiek. Svojou niekedy až  priveľkou snahou sa im to nedarí. Ako sa hovorí všetkého veľa škodí.  Zo zahraničia sa snažia prebrať v súčasnosti veľmi populárne reality show. Môžeme si hovoriť čo chceme, ale Slovenská Republika nie je ani zďaleka na takej životnej úrovni ako krajiny najmä západného sveta. V hlavnom vysielacom čase, tzv. prime-time sa na nás valia chuťovky ako Farma, Mama ožeň ma, alebo rýchlo natočené denné seriály ako Burlivé víno, Panelák a mnoho ďalších. Ich kvalita a obsah sa nedajú ani zďaleka porovnať s filmami zo zahraničnej produkcie. Ďalšou topkou sú relácie typu Smotánka alebo Top Star magazín. O čom vlastne sú? Vnášajú do našich obývačiek informácie o  „ známych celebritách“, ktoré ani zďaleka nie sú také známe na aké sa hrajú. Aj v tejto našej malej krajine existuje mnoho ľudí, ktorí by si zaslúžili byť na očiach verejnosti za svoje zásluhy a nie za to, že sa niekto s niekým vyspal. Dookola opakujúce sa americké seriály ako Priatelia, Krok za krokom, Dva a pol chlapa, všetky série kriminálok… Poobedie strávene pri dookola tých istých seriáloch, ktoré všetci už poznáme naspamäť.  Čo tak niečo nové? Niečo pre deti, ktoré si chcú oddýchnuť po škole. Prečo sa televízie prezentujú ako rodinné, keď pre napr. deti, ktoré tvoria základ rodiny, nič nevysielaju? Programy už môžeme tvoriť aj my, obyčajný ľudia. Veď koho by nepotešilo plus tisíc eur na účet za takú robotu, v ktorej len kopírujeme niečo. Buď zo zahraničia alebo z minulých sezón. Fakt, gratulujem týmto ľuďom. Job snov.

Naše televízne stanice by sa mali ešte veľa učiť o tom ako by mal vyzerať ich bežný vysielací deň.  Dúfam, že sa aspoň moje vnúčatá dožijú, že Slovensko a slovenské televízie niekedy dospejú.

Od Tatier k Dunaju

26.05.2015

Hoci rozlohou nie veľká, ale svojimi zákutiami, pamiatkami, a históriou obrovská. Jednými milována, inými nenávidená. Reč je o našej republike. Slovensko patrí medzi najmenšie krajiny nielen v Európe ale aj na svete. Hoci ju nemôžeme zaradiť ku krajinám s vysokou životnou úrovňou pre svojich návštevníkov, turistov ale aj občanom skrýva neskutočné bohatstvo. Veď [...]

Potrebujeme vzdelanie pre lepšiu budúcnosť? !

13.05.2015

Už od malička sa neustále učíme. Od najednoduchších potrieb až postupne po zložitejšie definície. Každý z nás chce dosiahnuť čo najviac. Chce sa čo najviac vecí naučiť. Problém vysokého školstva je v dnešnej dobe veľmi aktuálna téma. Už dlhé roky nie je verejným tajomstvom, že kvalita zaostáva za kvantitou. Avšak je to pravda alebo sú to len fámy ľudí, [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6947x
Priemerná čítanosť článkov: 2316x

Autor blogu

Kategórie

Archív